flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

А Н А Л І З стану роботи сектору по взаємодії зі ЗМІ, розгляду запитів і звернень громадян протягом ІІІ кварталу 2022 року

03 жовтня 2022, 15:00

Протягом ІІІ кварталу 2022 року до сектору по взаємодії зі ЗМІ, розгляду запитів і звернень громадян надійшло 233 звернення громадян з різних питань, з яких 3 - повторні. 

Із загальної кількості звернень:

- заяв - 192;  

- скарг – 7;

- пропозицій – 0.

Крім того, за звітний період розглянуто 34 адвокатських запити, в яких ставилися питання: щодо надання інформації про рух справи та щодо надсилання копій рішень судових справ Полтавського апеляційного суду. Депутатські запити не надходили.

147 звернень надійшли електронною поштою, 11 - через електронну форму звернення громадян, 75 – засобами поштового зв’язку. Письмових звернень, поданих до суду особисто, не надходило.

У ІІІ кварталі 2022 року до Полтавського апеляційного суду надійшли заяви та скарги з наступних питань: щодо надання інформації по справі, щодо долучення документів до матеріалів справи, щодо видачі копії рішення Полтавського апеляційного суду та виконавчих листів по судовим справам, щодо переведення матеріалів судової справи у електронний формат, щодо слухання судової справи в режимі ВКЗ за допомогою технічних засобів тощо.

Крім того, 91 звернення надійшло від юридичних осіб та 142 звернення від фізичних осіб. У них висвітлювались питання стосовно: надання інформації про рух справи, ознайомлення з матеріалами справи, надання копій рішень Полтавського апеляційного суду, надання інформації стосовно нездійснення відправки поштової кореспонденції судом у зв’язку з відсутністю фінансування тощо.

Звернення від Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв України, ветеранів війни та праці, багатодітних сімей, інвалідів Великої Вітчизняної війни, громадян, які потребують соціального захисту, постраждалих від аварії на ЧАЕС, Матерів-героїнь не надходили. 

Всі звернення були розглянуті сектором по взаємодії зі ЗМІ, розгляду запитів і звернень громадян без порушення термінів.