flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді відбувся День відкритих дверей

23 жовтня 2018, 11:05

До апеляційного суду завітали студенти першого курсу юридичного відділення Коледжу управління, економіки і права ПДАА.

Працівники суду гостей зустрічали на вулиці та вже традиційно екскурсію розпочинали з історії приміщення суду. Як уже повідомлялося раніше влітку на фасаді приміщення суду з’явилася табличка від туристично – історичного проекту «Крокуй. Полтава», що раніше на цьому місці знаходився Стрітенський храм. Також діти дізналися, що зараз апеляційний суд розміщується у двох корпусах.

Далі діти пройшли приміщенням суду та дізнались про основні функції апеляційного суду, про те які саме справи розглядаються нашим судом та хто працює в суді.

Найбільш очікуваним для дітей, звичайно, стало знайомство з суддею, цього разу з дітьми спілкувалась Ліліана Нізельковська, суддя судової палати з розгляду кримінальних справ, яка розповіла дітям про розміщення учасників процесу в залі судового засідання, про те, для чого потрібна нарадча кімната та чому судді одягають мантію та нагрудний знак.

Також студенти мали можливість поставити Ліліані Валентинівні свої запитання, на кожне з яких юристи отримали вичерпні відповіді.

 

 

Прес - служба суду