flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документообігу Полтавського апеляційного суду, затверджених рішенням зборів суддів від 05.10.2018 року №3.2 зі змінами та доповненнями.

03 березня 2023, 11:03

 ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням зборів суддів

Полтавського апеляційного суду

від 05 жовтня 2018 року № 3.2

 

Засади використання автоматизованої системи документообігу 

 Полтавського апеляційного суду

 

Із змінами, внесеними рішеннями Зборів суддів

Полтавського апеляційного суду

від 24 жовтня 2018 року № 4.1,

від 07 грудня 2018 року №7.2,

від 16 березня 2021 року № 1.1,

від 22 березня 2021 року № 2.1

від 30 липня 2021 року № 3.1

від 24 лютого 2023 року № 1.2

 

  1. Загальні положення

1.1. Засади використання автоматизованої системи документообігу Полтавського апеляційного суду  (далі – Засади) визначають питання, визначені Положенням про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року №30 із внесеними змінами та доповненнями, (далі – Положення), стосовно порядку функціонування автоматизованої системи  Полтавського апеляційного суду  (далі – суд).

1.2. Правовою підставою для затвердження цих Засад  є вимоги Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та  п.1.4.9 Положення.

1.3. Затверджені Засади (зі змінами та доповненнями) вносяться до автоматизованої системи та оприлюднюються на веб-порталі судової влади України не пізніше робочого дня, що настає після проведення зборів суддів.

1.4. У разі внесення змін до Засад збори суддів новим рішенням затверджують відповідні зміни до Засад.

 

  1. Засади формування колегії суддів

2.1. Апеляційні скарги на судові рішення, ухвалені судом першої інстанції згідно цивільного та кримінального процесуального законодавства, заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подання (клопотання) про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого розглядаються колегіально –  у складі трьох суддів.  У випадках, передбачених ч.12 ст. 31 КПК України, розглядаються колегіально –  у складі п’яти суддів.

Апеляційні скарги на постанови у справах про адміністративні правопорушення, ухвалені судом першої інстанції, розглядаються суддею судової палати з розгляду кримінальних справ та слідчим суддею зі складу суддів цивільної палати одноособово.

Розгляд клопотань щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій здійснюється слідчим суддею, який має допуск та доступ до державної таємниці,  одноособово відповідно до глави 21 КПК України.

2.2. Формування колегій суддів  для розгляду конкретних судових справ  здійснюється автоматизованою системою із числа суддів тієї постійної колегії, до якої включений суддя – доповідач, що визначений автоматизованою системою суду із числа всіх суддів відповідної судової палати суду з урахуванням їх спеціалізації.

           Суддя, що перебуває  у відпустці  у зв’язку з вагітністю та пологами; у відпустці  по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку,  а також  у разі тривалого лікування чи реабілітації або інших з підстав  відсутності  судді  загальною тривалістю  3 місяці і більше,  не включається  до складу колегії для розгляду  конкретних судових справ.

2.3.  Зборами суддів суду затверджується склад постійних колегій суддів, які  утворюються з числа суддів, що належать до складу відповідних судових палат суду.  

2.4. У період між засіданнями зборів суддів повноваження змінювати (постійно або на певний час) склад постійних колегій суддів делегуються голові  суду або, за його дорученням, секретарям судових палат. Секретарі судових палат можуть, за дорученням голови суду, своїм письмовим розпорядженням змінювати склад постійних колегій суддів.

2.5. Суддя, якого зараховано до штату суду після затвердження складу постійних колегій суддів, вводиться до складу судової палати  та відповідної постійної колегії суддів, визначеної наказом голови суду або за дорученням голови суду секретарем цієї палати із подальшим затвердженням зборами суддів.

  1. Розподіл судових справ шляхом передачі судової справи раніше визначеному у судовій справі судді.

3.1 Раніше визначеному в судовій справі судді-доповідачу передаються також:

- апеляційні скарги, що надійшли до суду після визначення судді-доповідача у цій судовій справі, якщо провадження не закінчено;

- судові справи, повернуті до апеляційного суду після виконання вимог частини 3 статті 365 Цивільного процесуального кодексу України та після дооформлення;

- заяви  або клопотання, що надійшли для вирішення питання про прийняття додаткового судового рішення, виправлення описок та помилок, роз'яснення судового рішення, повернення судового збору;

- судові справи, повернуті до апеляційного суду після виконання вимог частини другої статті 359 Кримінально-процесуального кодексу України (в редакції 1960 року);

 - заяви та клопотання з процесуальних питань, пов'язаних  із виконанням судових рішень, передбачені розділом 8 Кримінального процесуального кодексу України;

- апеляційні скарги на ухвали слідчих суддів, які надійшли в межах одного кримінального провадження;

- клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій, які надійшли в межах одного кримінального провадження.

3.2 У разі неодночасного надходження апеляційних скарг, які подані в рамках однієї справи, але на різні судові рішення, такі скарги передаються раніше визначеному головуючому судді (судді-доповідачу), якщо провадження не закінчено.

 

  1. Повторний автоматизований розподіл судових справ між суддями

4.1. Повторний автоматизований розподіл здійснюється у порядку та випадках, передбачений пунктами 2.3.49 – 2.3.53 Положення.

4.2. З метою дотримання передбаченого законом строку розгляду справи, у разі неможливості продовження розгляду справи одним із суддів-членів колегії (призов на військову службу, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, довготривале перебування на лікарняному або у відпустці тощо) здійснюється повторний автоматизований розподіл справи, з метою заміни судді-члена колегії, на підставі мотивованого розпорядження керівника апарату суду (або уповноваженої ним особи) на виконання службової записки судді-доповідача у справі.

Тимчасова відсутність судді-члена колегії, як правило, не може бути підставою для заміни складу колегії суддів.

У разі задоволення відводу або самовідводу заміна судді-члена колегії здійснюється автоматизованою системою на підставі рішення про відвід (самовідвід).

4.3. При помилковому розподілі судових справ у визначених законодавством випадках  та, передбачених п.п. 3.1.-3.2 Засад використання автоматизованої системи документообігу Полтавського апеляційного суду, повторний авторозподіл здійснюється за письмовим розпорядженням керівника апарату суду (особи, яка виконує його обов'язки).

4.4. У разі, коли суддя доповідач у передбачених законом випадках не може продовжувати розгляд справи (відпустка у зв’язку вагітністю та пологами; відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного; відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного;  необхідності тривалого лікування чи реабілітації більше 21 календарного дня, яка підтверджена довідкою з медичної установи),  що може бути наслідком порушення строку розгляду судових справ, судові справи можуть бути передані для повторного автоматизованого розподілу за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду (особи, яка виконує його обов’язки), на підставі подання секретаря судової палати.

В разі відсутності судді доповідача справи можуть бути передані  для повторного автоматизованого розподілу за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду  (особи яка виконує його обов’язки)  на підставі подання голови  суду або виконуючого обов’язки голови суду, секретаря судової палати у виняткових випадках (закінчення строків тримання під вартою, необхідності вирішити питання про звільнення особи з під варти у зв’язку із станом здоров´я,  стихійним лихом або іншими форс-мажорними випадками).

4.5. З метою недопущення порушення строків розгляду кримінальних проваджень у випадках, передбачених абзацом сьомим та восьмим пункту 3.1. Засад, якщо апеляційну скаргу чи клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій, в день реєстрації неможливо передати судді-доповідачу з підстав, зазначених у пункті 2.3.3  Положення, такі апеляційні скарги, клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій підлягають повторному автоматизованому розподілу з метою заміни судді-доповідача на підставі подання секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду (особи, яка виконує його обов’язки). У разі відсутності секретаря судової палати з розгляду кримінальних справ (відпустка, непрацездатність, тощо), за поданням голови суду або виконуючого обов’язки голови суду.

4.6. У разі неможливості автоматизованим розподілом визначити склад колегії суддів при оскарженні ухвали слідчого судді (11-СС) та оскарженні судових рішень у кримінальних провадженнях (11-КП), розгляду подання місцевого суду або клопотання сторін щодо направлення кримінального провадження з одного суду до іншого (11-П), з числа суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, через відсутність необхідної кількості суддів, склад колегії суддів, окрім судді-доповідача по справі, визначається за допомогою автоматизованого розподілу з числа слідчих суддів зі складу суддів судової палати з розгляду цивільних справ.

У випадку коли члени колегії, визначені автоматизованим розподілом зі складу колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, а суддю-доповідача та інших членів колегії неможливо визначити автоматизованим розподілом через відсутність необхідної кількості суддів з числа суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, то суддя-доповідач та інші члени колегії визначаються з числа слідчих суддів зарахованих до складу судової палати з розгляду цивільних справ.

На час проведення автоматизованого розподілу у такій справі, слідчі судді включаються до складу судової палати з розгляду кримінальних справ.

4.7. У разі неможливості автоматизованим розподілом визначити склад колегії суддів при оскарженні ухвали слідчого судді (11-СС) та оскарженні судових рішень у кримінальних провадженнях (11-КП), розгляду подання місцевого суду або клопотання сторін щодо направлення кримінального провадження з одного суду до іншого (11-П)  з числа слідчих суддів зарахованих до складу судової палати з розгляду цивільних справ, склад колегії, окрім судді-доповідача, визначається з усього складу суддів зарахованих до складу судової палати з розгляду цивільних справ.

На час проведення автоматизованого розподілу у такій справі, судді зараховані до складу судової палати з розгляду цивільних справ, включаються до складу кримінальної палати та для них визначається відповідна спеціалізація.

4.8. У разі  якщо не можливо визначити склад колегії суддів при оскарженні ухвали слідчого судді (11-СС) та оскарженні судових рішень у кримінальних провадженнях (11-КП), розгляду подання місцевого суду або клопотання сторін щодо направлення кримінального провадження з одного суду до іншого (11-П) , через неможливість приймати участь у розгляді справи всіх суддів, які зараховані до складу кримінальної палати, склад колегії суддів визначається за допомогою автоматизованого розподілу з числа слідчих суддів, які зараховані до складу цивільної палати.

На час проведення автоматизованого розподілу у такій справі, слідчі судді включаються до складу кримінальної палати та для них визначається відповідна спеціалізація.

4.9. На час проведення автоматизованого розподілу у справах, зазначених у п.4.6., п.4.7. та 4.8., автоматизований розподіл інших справ у суді призупиняється.

  1. Особливості автоматизованого розподілу судових справ

5.1. Кримінальна справа (кримінальне провадження), матеріали якої містять державну таємницю, розподіляється автоматизованою системою на суддю-доповідача та суддів – членів колегії, які мають допуск та доступ до державної таємниці.

5.2. Клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій, розподіляється автоматизованою системою на слідчого суддю, який має допуск та доступ до державної таємниці.

5.3. У разі надходження клопотань щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій у  неробочий час робочих днів вони розподіляються автоматизованою системою на слідчого суддю, який має допуск та доступ до державної таємниці.

У разі неможливості повідомити слідчого суддю про розподіл на нього клопотання через відсутність із ним зв’язку, чи з інших поважних причин, відповідальний працівник режимно-секретної частини, який здійснює автоматизований розподіл клопотань, має право здійснити повторний розподіл клопотання, на підставі відповідного акта. Акт підписується працівником режимно-секретної частини та особи, яка подала відповідне клопотання.

Даний пункт діє тимчасово до внесення змін чи доповнень до Положення про автоматизовану систему документообігу суду. 

5.4. У разі надходження клопотань щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій у вихідні, святкові та неробочі дні вони розподіляються автоматизованою системою на слідчого суддю, який має допуск та доступ до державної таємниці, та є черговим суддею відповідно до графіка чергування, складеного в алфавітному порядку та затвердженого головою суду.  При цьому в графіку повинно бути не менше двох чергових суддів в один день.

Відповідальний працівник кадрової служби вносить до табелю обліку робочого часу автоматизованої системи відмітки відповідно до затвердженого графіка чергувань суддів.

Установити, що додатковий день відпочинку надається судді у порядку  статті 72 КЗпП України, але виключно у разі винесення процесуального рішення протягом дня чергування.

Працівники режимно-секретного сектору апарату суду щопонеділка надають  кадровій службі інформацію у вигляді довідки щодо факту винесення процесуальних рішень черговими суддями. На підставі наданої інформації працівники  кадрової служби  вносять зміни до табелю автоматизованої системи суду та готують проект наказу щодо надання дня відпочинку.

Кадрова служба здійснює контроль за  своєчасним наданням додаткових днів відпочинку суддям за вихід на роботу у вихідний день.

5.5. У разі, якщо черговий слідчий суддя, якому передано для розгляду  клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій у вихідний, святковий та неробочий день, заявив самовідвід, то відповідальний працівник режимно-секретної сектору, який здійснює автоматизований розподіл клопотань, здійснює повторний автоматизований розподіл клопотання.

5.6. У випадках виявлення значної різниці в навантаженні на суддів (колегію суддів),  за зверненням секретаря судової палати, розпорядженням керівника апарату, суддя (колегія суддів) виключається зі списку на автопризначення суддів, які можуть бути призначені до розгляду справ до фактичного урівняння навантаження.

5.7. У випадках знеструмлення  електромережі суду, виходу з ладу обладнання або комп’ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, відновлення яких неможливо понад 4 години, розподіл судових справ, які за законом мають розглядатися невідкладно, з метою недопущення порушення конституційних прав громадян (вирішення питання про обрання міри запобіжного заходу у виді  взяття під варту, щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій  тощо)  здійснюється головою суду чи особою, яка виконує його обов’язки, до усунення відповідних обставин. Склад суду для розгляду конкретної справи формується головою суду за принципом черговості у алфавітному порядку з числа суддів, які є у складі постійних колегій. Для проведення розподілу кадрова служба подає голові суду довідку, в яку внесені постійні колегії суддів палат суду в порядку черговості, що утворені зборами суддів, а прізвища суддів в кожній постійній колегії розміщені у алфавітному порядку, із зазначенням даних із табеля обліку робочого часу станом на день подання довідки. Дана довідка зберігається у номенклатурній справі кадрової служби.   Розподіл судових справ фіксується  у журналі, за формою Додаток 1. Підставами для такого розподілу є акт, складений начальником відділу забезпечення діяльності судової палати з розгляду кримінальних справ або особи яка виконує його обов’язки із  залученням відповідальних працівників відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення.

5.8. У випадках знеструмлення  електромережі суду, виходу з ладу обладнання або комп’ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи, що триває понад один робочий день, розподіл судових справ у судових палатах здійснюється    головою суду чи особою, яка виконує його обов’язки, до усунення відповідних обставин. Склад суду для розгляду конкретної справи формується головою суду за принципом черговості у алфавітному порядку з числа суддів, які є у складі постійних колегій. Для проведення розподілу кадрова служба подає голові суду довідку, в яку внесені постійні колегії суддів палат суду в порядку черговості, що утворені зборами суддів, а прізвища суддів в кожній постійній колегії розміщені у алфавітному порядку, із зазначенням даних із табеля обліку робочого часу станом на день подання довідки. Дана довідка зберігається у номенклатурній справі кадрової служби.   Розподіл судових справ фіксується  у журналі, за формою Додаток 1. Підставами для такого розподілу є акт, складений начальником відділу забезпечення діяльності судової палати   або особи яка виконує його обов’язки із  залученням відповідальних працівників відділу матеріально-технічного та господарського забезпечення.

5.9. Визначити що, не розподіляються щодо конкретного судді справи категорії «(клопотання) про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого (ОСК 11-п)», які надійшли за сім днів до початку відпустки, тривалість якої не менше чотирнадцяти календарних днів.

5.10. Визначити, що розподіляються щодо суддів  невідкладні справи, а саме, «клопотання про негласні слідчі (розшукові)  (ОСК 11-кс)», які надійшли за два місяці до закінчення повноважень судді; за чотирнадцять днів до  початку відпустки, тривалість якої не менше чотирнадцяти календарних днів; за три робочі дні до початку відпустки, якщо її тривалість становить менше чотирнадцяти днів;  за один робочий день до відрядження (за три робочі дні – якщо тривалість відрядження становить більше семи календарних днів); за один робочий день до направлення судді на навчання, підвищення кваліфікації для участі у семінарських заняттях, діяльності органів суддівського самоврядування, Вищої ради юстиції тощо без відбуття у відрядження (за наявності наказу голови суду).

5.11.  З метою  недопущення порушення строку розгляду клопотань щодо негласних слідчих (розшукових) дій у разі розподілу клопотання щодо негласних слідчих (розшукових) дій на суддю, який протягом робочого дня вийшов  до нарадчої кімнати для ухвалення судового рішення, на строк більше шести годин, вмотивованим розпорядженням керівника апарату, за письмовим зверненням помічника судді, клопотання підлягає повторному автоматичному розподілу.

Звернення повинно містити інформацію щодо справи (провадження),  по якій суддя перебуває у нарадчій кімнаті та точний період із зазначенням часу.

5.12. З метою  недопущення порушення строку розгляду клопотань щодо негласних слідчих (розшукових) дій у разі перебування слідчого судді, який має допуск та доступ до державної таємниці, у нарадчій кімнаті більше шести годин, вмотивованим розпорядженням керівника апарату, за письмовим зверненням помічника судді, суддя виключається зі списку на автопризначення суддів, які можуть бути призначені до розгляду справ.

Звернення повинно містити інформацію щодо справи (провадження),  по якій суддя перебуває у нарадчій кімнаті та точний період із зазначенням часу.

5.13. У разі виходу судді до нарадчої кімнати на термін більше трьох робочих днів, за резолюцією секретаря судової палати на письмовому зверненні помічника судді, вмотивованим розпорядженням керівника апарату  склад суду виключається зі списку на автопризначення суддів, які можуть бути призначені до розгляду справ.

Звернення повинно містити інформацію щодо справи (провадження),  по якій суддя перебуває у нарадчій кімнаті та період перебування у нарадчій кімнаті.

5.14.  Визначення судді або колегії суддів для судових справ, що перебували у провадженні Апеляційного суду Полтавської області та передані  до новоствореного Полтавського апеляційного суду, здійснюється автоматизованою системою документообігу суду відповідно до вимог процесуального закону:

1) розподіл кримінальних справ (передбачених Кримінальним кодексом  України у порядку Кримінально-процесуального кодексу України 1960 року ), кримінальних проваджень  здійснюється відповідно до частини 3 статті 319 КПК України шляхом передачі кримінального провадження (кримінальної справи) раніше визначеній у справі колегії суддів.

У разі відсутності у новоствореному суді раніше визначеного у судовій справі судді-доповідача, судді – члена колегії  він підлягає заміні у порядку встановленому  КПК України та цими Засадами.

2) розподіл справ про адміністративні правопорушення здійснюється шляхом передачі справи раніше визначеному у справі  судді;

3) розподіл цивільних справ здійснюється шляхом автоматизованого розподілу.

5.15. У разі, якщо слідчий суддя, якому передано для розгляду клопотання щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій, заявив самовідвід, то відповідальний працівник режимно-секретного сектору, який здійснює автоматизований розподіл клопотань, здійснює повторний автоматизований розподіл клопотання за вмотивованим розпорядження керівника апарату суду (особи, яка виконує його обов’язки).

 

  1. Особливості розподілу судових справ при виконанні суддею інших повноважень, не пов’язаних із здійсненням правосуддя

6.1. У випадках виконання суддями іншої роботи, не пов’язаної із здійсненням правосуддя (узагальнення судової практики, аналізи стану здійснення судочинства, участь у спеціальній підготовці кандидата на посаду судді, підготовці суддів та працівників апаратів судів, здійснення науково-викладацької діяльності в Національній школі суддів України, надання методичної  допомоги місцевим загальним судам з виїздом на місця, участі в роботі комітету з конкурсних торгів тощо), розпорядженням керівника апарату, за зверненням секретаря судової палати, суддя,  на час виконання  вказаних завдань, виключається зі списку на автопризначення суддів, які можуть бути призначені до розгляду справ.

6.2. З метою забезпечення умов для виконання обов’язків за займаною адміністративною посадою голови суду або заступника голови суду, займаною посадою секретаря судової палати, а саме, в дні  виконання представницьких функцій у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами: 

- за письмовим розпорядженням керівника апарату, за зверненням секретаря судової палати,  виключається зі списку на автопризначення суддів, які можуть бути призначені до розгляду справ;

- у разі неможливості участі судді, який не є суддею-доповідачем, у розгляді справи, письмовим розпорядженням керівника апарату, за зверненням секретаря судової палати, здійснюється повторний автоматичний розподіл справи.

 

  1. Коефіцієнт адміністративних посад

7.1. Визначений коефіцієнт  адміністративних посад (відсоток справ, що підлягає розгляду суддею, в разі виконання ним інших повноважень, не пов’язаних із здійсненням правосуддя):

60% - голова апеляційного суду; суддя суду, що виконує обов´язки голови суду

80%-заступники голови апеляційного суду;

80%-секретар судової палати з розгляду цивільних справ;

80%-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ;

80%- при виконанні суддею повноважень, не пов’язаних із здійсненням правосуддя (в органах суддівського самоврядування тощо).

 

  1. Коефіцієнт, що враховує форму участі судді в розгляді судової справи

8.1. К_ФУС - коефіцієнт форми участі судді в розгляді судової справи на момент автоматизованого розподілу цієї судової справи (одноособово - 1; колегіально для судді доповідача - 1; колегіально для судді - члена колегії та запасного судді в суді апеляційної інстанції - визначається рішенням зборів суддів). {Позиція абзацу третього пункту 62 розділу IV в редакції Рішення Вищої ради правосуддя  № 166/0/15-22 від 22.02.2022}

8.2. Визначені коефіцієнти, що враховують форму участі  в  розгляді судової справи:

1 - суддя -доповідач;

1 - суддя- головуючий (одноособово);

0,1 – суддя - член колегії та запасний суддя (за рішенням зборів суддів).

 

  1. Коефіцієнт складності категорій судових справ

9.1. К_СКЛАДН - коефіцієнт складності судової справи (категорії судової справи), що підлягає автоматизованому розподілу, рекомендований рішенням Вищої ради правосуддя від 24 листопада 2020 року № 3237/0/15-20.

 

  1. Спеціалізація суддів з розгляду конкретних категорій судових справ

10.1. Визначити, що всі судді, які зараховані до штату суду судової палати з розгляду цивільних справ, розглядають всі категорії справ, передбачені Цивільним кодексом України у порядку Цивільного процесуального кодексу України та вирішують питання про притягнення до адміністративної відповідальності учасників процесу за ст.185-3 КУпАП (прояв неповаги до суду).

Суддям, які призначені наказом голови суду слідчими суддями, може бути визначено додаткову спеціалізацію у випадках, передбачених п.4.6., п.4.7. та п. 4.8.

10.2. Визначити, що всі судді, які зараховані до штату суду судової палати з розгляду кримінальних  справ,   розглядають  категорії справ, передбачені Кримінальним кодексом  України у порядку Кримінально-процесуального кодексу України 1960 року та Кримінального процесуального кодексу України 2012 року; справи про адміністративні правопорушення у порядку КУпАП України; вирішують питання про притягнення до адміністративної відповідальності учасників процесу за ст.185-3 КУпАП (прояв неповаги до суду),

окрім наступних категорій справ:

  • кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, які розглядаються суддями, уповноваженими здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх, обраних у порядку ч.3 статті 18 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та слідчими суддями зі складу суддів судової палати з розгляду цивільних справ у випадках, передбачених п. 4.6., п.4.7. та 4.8.;
  • кримінальних справ (кримінальних проваджень), матеріали яких містять державну таємницю, які розглядаються виключно суддями, що мають допуск та доступ до державної таємниці;
  • клопотань щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій, які розглядаються виключно слідчими суддями,  яких призначає голова суду відповідно до  ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», та які мають допуск та доступ до державної таємниці.

10.3. Визначити, що всі судді, які зараховані до штату суду судової палати з розгляду кримінальних  справ та слідчі судді, які зараховані до штату суду судової палати з розгляду цивільних справ, розглядають справи про адміністративні правопорушення у порядку КУпАП.

 

 

ДОДАТОК 1

до пунктів 5.7, 5.8.

 

ЖУРНАЛ

розподілу справ  у випадках знеструмлення  електромережі Полтавського апеляційного суду, виходу з ладу обладнання або комп’ютерних програм чи настання інших обставин, які унеможливлюють функціонування автоматизованої системи документообігу суду

 

№ запису з/п

Час надходження справи до суду

Вих.№ та дата судової справи

Номер справи

Суть судової справи

Склад суду

(ПІБ)

Дата та № довідки кадрової служби

Дата та № акту

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дата розподілу справ зазначається через усю сторінку поперек граф журналу.